Nu drar Stiftelsen för Östersjölaxen igång en namninsamling med stöd av Östersjölaxälvar i Samverkan och en lång rad av förvaltningsorganisationer ute i landet.

– Vi känner och ser att det kokar i fiskeSverige, bland miljövänner och bland folk som tycker att det får vara nog nu. Vi kan inte stillatigande sitta och titta på medan havet töms på fisk, medan bestånd kollapsar och medan våra ansvariga politiker säger att vi ska avvakta och att de inte tänker göra något eftersom nuvarande kvoter redan är beslutade, säger Thomas Johansson. Stiftelsen för Östersjölaxen. 

Därför startas en namninsamling med målet att få ihop en ordentlig samling med namn som sedan kommer att överräckas personligen och på plats i regeringskansliet senare i höst.

– Vi har stöd av Östersjölaxälvar i Samverkan som med sina 139 förvaltningsorganisationer i Östersjölaxälvarna representerar drygt 11 000 fiskevattensägare. Jag är övertygad om att vi kommer att kunna samla in en ansenlig mängd namn till det är dags att räcka över dem till regeringen, fortsätter Thomas Johansson.

Upprop

Namninsamling inleds med ett upprop – det är det du skriver under på:

Något har hänt ute i havet – stoppa fisket i fem år!

De svenska kustnära yrkesfiskarna har slagit larm länge – något har hänt ute i havet.
Uppe i de svenska vildlaxälvarna rapporterar våra förvaltningsorganisationer om att mängden fisk som kommer tillbaka för att leka ligger på katastrofnivåer, för andra året i rad.
Det råder brist på sill/strömming vilket betyder att vi kan stå inför en kollaps av Östersjöns motor, sillen.

Vi kan inte ha en förvaltning av våra fiskbestånd som styrs av politiska beslut utan att ta hänsyn till verkligheten och det våra forskare varnar för – ett hav med utslagna bestånd som står på utrotningens rand.
Vi kan inte ha en fiskepolitik som styrs av ett system som är så trögt och så långsamt att först flera år senare så analyseras vad som har hänt.

Då kan det redan vara försent.

Stiftelsen för Östersjölaxen kräver ett omedelbart fiskestopp, i minst fem år, på alla svaga och hotade bestånd. Under de fem åren så kan forskarna ta reda på vad som hänt och våra hotade bestånd ges en möjlighet till återhämtning.

Vi vill ha ett levande hav och levande älvdalar – vi vill ha ett fiskestopp – under minst fem år! 

Här hittar du namninsamlingen.

https://www.skrivunder.com/nagot_har_hant_ute_i_havet_-_stoppa_fisket_i_fem_ar

Har du en hemsida, en blogg eller en annan typ av webbplats så får du mer än gärna använda vår banner, framtagen för just detta ändamål och länka den till namninsamlingen.

Klicka och skriv under!Klicka och skriv under!