Loop lanserar nu en specialdesignad flugrulle i samarbete med Stiftelsen för Östersjölaxen.

– Det är en helt unik rulle som det bara kommer att produceras ett litet begränsat antal av så här har alla en chans att skaffa något som förmodligen kommer att få ett högt samlarvärde och där en del av priset för rullen går direkt till Stiftelsen för Östersjölaxen, säger Thomas Johansson, generalsekreterare i Stiftelsen.

Här är Loops egen text om rullen:

Vi firar det banbrytande arbetet som Stiftelsen för Östersjölaxen lägger ned och är glada att tillkännage en uppsättning med 100 begränsade upplagor Loop X BSF Classic -rullar.

BSF Classic Reel finns i tre exklusiva storlekar (79, 811 och 1013) och har fått i uppdrag att hjälpa till att samla in välbehövliga medel för fondens pågående uppdrag att återfå livskraftiga självreproducerande bestånd i de ursprungliga lax- och öring-älvarna arna längs Östersjökusten. Med inspiration från vårt svenska hemland har rullen själv en vacker kungsblå pläterad platta som täcker, en guldram, ikonisk lindning av rostfritt stål och graverad med Stiftelsens logotyp på frontplattan och dragknappen.

 Varje rulle har sitt eget unika serienummer baserat på produktionsordning och finns i ett speciellt, handgjorda svenska ull- och läderfodral.

BSF Classic Reel är skapad utan kompromisser och är den ultimata kombinationen av stil och prestanda och ett extremt sällsynt, unikt version av det som redan är ett av världens mest önskvärda flughjul.

Och bäst av allt, 10% av varje försäljning går till att hjälpa en god sak.

Här finns rullen:

https://se.looptackle.com/product/bsf-classic-reel/