Nu kan du spara pengar åt dig själv och samtidigt hjälpa Östersjölaxen. Stiftelsen för Östersjölaxen ingår i Swedbanks Humanfond. Swedbank Humanfond är en ideell fond som investerar i företag som aktivt arbetar med miljö, mänskliga rättigheter och arbetsvillkor.

När du placerar i fonden går två procent årligen till laxen istället för till förvaltaren i form av förvaltningsavgifter. Gå in på ditt närmaste Swedbank-kontor så hjälper de dig att komma igång med ett sparande i Humanfonden för laxen. Om du redan är kund hos Swedbank kan du logga in på banken och ordna allt på nätet.

Ta emot

NylIgen så delades sammanlagt 50 miljoner kronor ut till en lång rad olika organisationer bland dessa dessa till Stiftelsen för Östersjölaxens där vår ordförande Axel Wennblad fick ta emot nästan 222 000 kronor.

– Humanfonden, laxfonden som vi ibland kallar den, är ett enkelt sätt att stötta vårt arbete och det årliga stöd som vi får via Swedbank och Humanfonden är mycket värdefullt i vårt arbete att skydda den vilda laxen och den vilda öringen, säger Axel Wennblad.

Fakta Humanfonden:

  • Swedbank Humanfond är en ideell fond som investerar i företag som aktivt arbetar med miljö, mänskliga rättigheter och arbetsvillkor. 
  • Du betalar ingen fondavgift.
  • Två procent går till välgörande ändamål.
  • Du väljer själv vilken organisation du vill stödja, vi hoppas att du väljer Stiftelsen för Östersjölaxen.

Här kan du börja att spara i Laxfonden/Humanfonden