Det finns många sätt att hjälpa till och vara delaktig i att skydda vår vilda lax och öring. Fiskeshopen i Mörrum arrangerade nyligen en auktion till förmån för Stiftelsen för Östersjölaxen som inbringade nära 8700 kronor.

– Ett fantastiskt fint initiativ och när vi fick veta vad Stefan Enevoldsen och hans medarbetare i Mörrum hade dragit igång så blev vi oerhört glada. Alla bidrag, tillskott och alla pengar är mer än välkomna och pengarna går rakt in i vår verksamhet där vi informerar, stöder forskning, arrenderar fiskevatten och jobbar för en ansvarsfull, lokal förvaltning av våra bestånd av vild lax och öring, säger Thomas Johansson, generalsekretare för Stiftelsen för Östersjölaxen.
Mötesplats
Fiskeshopen i Mörrum är en bekant mötesplats för alla sportfiskare. Det är här en tur i Mörrum ofta börjar och slutar. Auktionen gjordes i andan av en bortgången Mörrumsfiskare, Kenneth Everhed.