laxportalen.se/fiskeportalen.nu kan erbjuda en teknisk lösning för att sälja fiskekort och andra fiskerelaterade tjänster på nätet. Den drivs av Östersjölaxälvar i Samverkan – en digital handelsplats som drivs av förvaltningsorganisationer – för förvaltningsorganisationer.

– Vi vill hjälpa landets förvaltningsorganisationer att tillgängliggöra landets alla fiskevatten med en enkel, smidig lösning som utvecklats av förvaltningsorganisationer, för förvaltningsorganisationer, säger Thomas Johansson, ordförande i Östersjälaxälvar i Samverkan.

laxportalen är, trots namnet inte enbart till för laxälvar.

– Inte alls, alla förvaltningsorganisationer är välkomna. Det är därför vi även har namnet fiskeportalen.nu, säger Thomas Johansson och fortsätter:

– laxportalen/fiskeportalen är en handelsplats där medlemmarna styr, där varje förvaltningsorganisation som valt vår lösning äger och styr sin egen butik. Det betyder att du kan få skräddarsydda funktioner, en egen karta, egen fångstrapportering, funktioner för fiskekortskontroll till ett svårslaget pris.

Engångssumma

Medlemmar betalar en engångssumma, för att bygga sin butik och sedan ser vi till att ordna de avtal du behöver, installera de funktioner som du vill ha och sedan är du igång med din försäljning.

– I tjänsten finns även en supportfunktion för stöd och hjälp. Vi hjälper dig genom hela processen och vi ser också till att du kan sköta, uppdatera och hantera din nya butik. 

Förutom en butik för försäljning så finns även en molntjänst för att lagra alla dokument, dagordningar, protokoll och liknande. Då har du alla viktiga dokument på ett och samma ställe, tillgängligt för alla i föreningen om ni vill det. Vi har även en bokföringstjänst på gång så att medlemmar kan få redovisning och bokföring för en överkomlig avgift.

– Det är ett paket med tjänster som förvaltningsorganisationerna kan välja bland för att underlätta allt administrativt arbete, säger Thomas Johansson. 

Demo

På: demo.laxportalen.se så kan du se några av de funktioner som ingår – butik, plats för fiskeregler, karta, väder, fångstrapporter med mera.